Policajti chytili páchateľov lúpežného prepadnutia dôchodcu.Zamestnanec spreneveril peniaze.Ukradol auto pošty, chytili ho policajti.Ukradli auto reproduktory.Na Domaši vykradli reštauráciu.Nezaplatil za objednané kolesá.Obvinený z úžery.Mŕtvy muž pr

27.11.2009 Celý región

Policajti chytili páchateľov lúpežného prepadnutia dôchodcu: Vranovský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin lúpeže a zločin porušovania domovej slobody trom mladíkom (19, 19, 18) z obce Banské, ...
Policajti chytili páchateľov lúpežného prepadnutia dôchodcu.
Vranovský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin lúpeže a zločin porušovania domovej slobody trom mladíkom (19, 19, 18) z obce Banské, okr. Vranov n/Topľou.
Obvinená trojica prepadla v nedeľu (22.11.2009) svojho 77 ročného spoluobčana a to v jeho dome. V čase okolo 17:30 h v trhli do domu, kde v jednej z izieb zvalili dôchodcu na zem a držali ho rukami. Na ústa mu priložili handru a následne zo zadného vrecka nohavíc ukradli peňaženku s 20. - €. Prepadnutý muž neutrpel žiadne zranenia. Policajti páchateľov počas týždňa vypátrali, pričom po zadržaní skončili v cele policajného zaistenia aj s návrhom na vzatie do väzby.
Okrem toho sú všetci traja obvinení aj z prečinu krádeže. Začiatkom novembra sa vlámali do predajne rozličného tovaru vo Vranove. Ukradli odtiaľ rôzne veci so spôsobenou škodou 1 310. - €. Taktiež majú na svedomí aj stredajšiu krádež vlámaním do osobného auta Škoda 120, ktoré bolo zaparkované na sídl. II vo Vranove. Z auta ukradli autorádio, slnečné okuliare a vreckové svietidlo, čím spôsobili škodu 37. - €.

Zamestnanec spreneveril peniaze.
Policajný vyšetrovateľ v Humennom obvinil včera 28 ročného Humenčana z prečinu sprenevery.
Počas októbra tohto roku pracoval obvinený muž ako čašník v jednej z humenských pivárni a taktiež aj v jednej stávkovej kancelárií. Zamestnaný bol na základe dohody o vykonaní práce, pričom zodpovedal za peniaze z výherných automatov a za peniaze v stávkovej kancelárii. Inventúrou finančných prostriedkov na konci októbra boli zistené v tržbách nezrovnalosti. Policajným vyšetrovaním sa zistilo, že peniaze z automatov a stávok si ponechal obvinený zamestnanec a tieto použil pre seba. Škoda je predbežne vyčíslená na 8 098. - €.

Ukradol auto pošty, chytili ho policajti.
Z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla obvinili včera humenskí policajti 15 ročného chlapca z Kučína, okr. Vranov n/Topľou.
Počas včerajšieho dopoludnia vykonávala poštárka v obci Brekov, okr. Humenné, rozvoz pošty na služobnom aute VW Polo, ktoré zaparkovala na krajnici hlavnej cesty. V čase okolo 10:10 h išiel okolo obvinený chlapec, ktorý využil opustenosť auta a toto ukradol. Ihneď po oznámení krádeže polícia vyhlásila po vozidle pátranie, pričom krátko nato ukradnuté auto pošty spozorovala v obci Kučín policajná hliadka zo Slovenskej Kajne. Znamením na zastavenie vozidla sa snažili policajti auto zastaviť. Keďže vodič to nerešpektoval a snažil sa újsť, začali ho policajti prenasledovať. Na zablatenej ceste ale dostal šmyk a havaroval. Následne ho policajti zadržali. Mladý zlodej utrpel ľahké zranenia, ktoré mu boli ošetrené v nemocnici. Dychová skúška na alkohol bola u neho negatívna. Hmotná škoda na aute je vyčíslená na 2 000. - €. Stíhaný je na slobode.

Ukradli auto reproduktory.
Policajti zo Starej Ľubovne vyšetrujú krádež vlámaním do predaj ne elektra v Starej Ľubovni.
Zatiaľ neznámy páchateľ sa do predajne vlámal v noci zo stredy na štvrtok. Dnu sa najprv pokúsil dostať vylomením zadných dverí, avšak to sa mu nepodarilo. Preto prešiel k oknu, ktoré rozbil a z regálu v blízkosti okna ukradol štyri auto reproduktory. Spôsobená škoda je vyčíslená na 244. - €. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Na Domaši vykradli reštauráciu.
Krádež vlámaním do jednej z reštaurácií na Domaši vyšetrujú od včera policajti zo Slovenskej Kajne.
Doposiaľ neznámy páchateľ sa v dobe od 23.11.2009 do 26.11.2009 vlámal do reštaurácie na Domaši a to v časti Holčíkovce, okr. Vranov n/T. Odtiaľ ukradol osem 50 l nerezových sudov KEG, chladničku, propán butánovú fľašu, sprchovú batériu, stolový elektrický ventilátor, nástenné zrkadlo a elektrickú vŕtačku. Poškodenému majiteľovi vznikla škoda 1 021. - €.

Nezaplatil za objednané kolesá.
Svidnícky policajný vyšetrovateľ obvinil v stredu (25.11.2009) zo zločinu podvodu 27 ročného muža zo Senca.
Obvinený muž v štyroch prípadoch v dňoch od 17.11.2009 do 22.11.2009 si prostredníctvom webovej stránky istej svidníckej firmy objednal celkovo 524 automobilových diskov z ľahkých zliatin a 40 automobilových pneumatík. Ako doklad o úhrade predložil falošné doklady o zadaní príkazu na úhradu v prospech predávajúcej firmy. Tieto doklady zaslal firme faxom a na ich základe mu bol objednaný materiál z časti vydaný a aj zaslaný. Časť objednaného tovaru mu vydaný nebol. Celková spôsobená škoda v prípade vydaného a zaslaného tovaru je vyčíslená na 18 135,54. - €, a v prípade objednaného ale nevydaného tovaru je škoda vyčíslená na 13 201,70. - €. Prípad polícií z dôvodu podozrenia podvodného konania objednávateľa oznámil majiteľ firmy.

Obvinený z úžery.
Vranovský policajný vyšetrovateľ obvinil tento týždeň zo zločinu úžery 58 ročného muža Hanušoviec n/Topľou, okr. Vranov.
Obvinený muž od roku 2006 do septembra tohto roku opakovane poskytoval finančné pôžičky trom ženám z Prosačova (okr. Vranov) a jednej z Hanušoviec. Peniaze mu ženy vracali v dohodnutých termínoch po navýšení sumy, ktorých hodnota bola k hodnote požičanej sumy v hrubom nepomere. Takto mu pri vrátení požičaných peňazí uhradili naviac aj sumu vo výške najmenej 743. - €. Policajti obvineného muža zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia spolu s návrhom na vzatie do väzby. Včera sudca návrhu na vzatie do väzby vyhovel.

Mŕtvy muž pri azylovom dome.
Bez známok života bol včera ráno nájdený pri azylovom dome v Bardejove 48 ročný muž.
Nebohý muž ležal na chodníku na Kacvinského ulici vedľa schodiska vedúceho na verandu azylového domu, v ktorom toho času býval. Privolaný lekár po obhliadke tela skonštatoval smrť bez cudzieho zavinenia a ako bezprostrednú príčinu smrti uviedol pád z budovy azylového domu na chodník. Z dôvodu zistenia presnej príčiny smrti ale nariadil vykonať pitvu. Bardejovskí policajti začali v tomto prípade trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia.
 

Vyberte región